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WALSH AUSTIN JOINT VENTURE

ADDENDUM TO BID PACKAGE #11
LAX — BRADLEY WEST GATES

ADDENDUM NUMBER 04
MARCH 26, 2010

Addendum Issue Date: March 26, 2010

Purpose: The purpose of this Addendum is to make changes, additions, deletions, and revisions to the
bidding documents dated November 20, 2009 for the above referenced project. Bidders shall review the

Addendum work and requirements in detail and incorporate any effects the Addendum may have in their bid
price.

Acknowledgement: Bidders must acknowledge receipt of any and all Addenda in the space provided on the
Bid Form. Failure to do so may result in rejection of the Bid.

Note: All requirements of the bidding documents remain unchanged except as cited herein.

Part 1 - Amendments to Bid Documents

e Modifications to "List of Bid documents" specs revised 3/24/2010
0 Spec Section 23 8123 Computer Room Air Conditioners was missing from list in
Addendum #3
e Addition of Exhibit P (Sustainable Construction Requirements)
o Narratives:

0 Contact information for the following systems is as follows:
= 281300 - Access Controls: Unisys Corp. - Benjamin Locke/
benjamin.locke@unisys.com (703) 439-5270
= 282300 - Video Surveillance: Direct A/V - Lawrence Frontino/
Ifrontino@directavla.com (310) 676-4100
= 283100 - Fire Alarm/ Smoke: BEC - Kyle Obermire/
kobermire@becinc.net (951) 538-1191

Part 2 - Attachments

e Revised spreadsheet dated 3/24/2010 listing Bid document specs indicating whether drawing/spec is
a valid bid document or void (23 8123 Computer Room Air Conditioners added).
e New Exhibit P (Sustainable Construction Requirements) dated 3/25/2010

Part 3 - Questions from Potential Bidders
Question (BP1010): Refer to drawing E5010FZ dated 2/15/2010
Provide size for manhole MH #64L as shown on E5010FZ

Answer: Manhole #64L is installed as part of the "CCP" project and should be considered as existing.
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Question (BP1011): Refer to drawing E5010FZ dated 2/15/2010
Is DWP manhole MH#64 existing since it has existing LADWP feeders per detail 2/E5010FZ?
Answer: Manhole #64B is installed as part of the "CCP" project and should be considered as existing.

Question (BP1012): Refer to Spec Section 27 4220 dated 1/08/2010
Section 27 4220 2.2 specifies that the Boarding Gate Readers provide magnetic strip and OCR
scanning. Since magnetic stripe capability is a feature that few airlines use anymore, please
confirm that this is an absolute requirement.

Answer: Follow specification.

Question (BP1013): Since the gates will have phased openings, we need clarification from LAWA when the
equipment warranty period is to begin.
Answer: Refer to Addendum #3 revised Bid Form.

Question (BP1017): Specification section 262500-3.1-G states "Install concrete curb around interior floor
penetrations." This is a formed and finished concrete requirement and should be furnished and
installed by a qualified concrete contractor while finishing other concrete requirements on the
project i.e. housekeeping pads. Please confirm.

Answer: Work to be performed by Div 03 Concrete.

Question (BP1018): Specification section 265600-3.2,A states, "Install concrete bases for lighting poles at
locations as indicated on Drawings, in accordance with Section 03 30 00." B. states, "....Grout
around each base." Concrete and grout finishing should be performed by experienced concrete
contractors. Since concrete pole bases are formed concrete similar to housekeeping pads, should
this work be included in another Bid Package by a concrete subcontractor so the bases and grout
are professionally finished? Please clarify.

Answer: Work to be performed by Div 03 Concrete.

Question (BP1019): Specification section 260501-1.4-B & C states to Provide conduit and wire for all low and
line voltage HVAC devices.
Specification section 260502-1.4-B & C states to Provide conduit for all low and line voltage HVAC
devices. Does specification section 260502 supersede and void section 260501 or is wire still a
requirement per 2605017 The thermostats are shown on the mechanical drawings, however no
other devices are shown. There is no way to include a conduit system in the estimate without
shop drawings from the Division 23 HVAC and BMS contractor. Please clarify.

Answer: Sec 26 0501 is superseded by Sec 26 0502. Provide and install conduit and wire as indicated on
electrical drawings.

Question (BP0811): Refer to BWG Drawing E0004 dated 2/15/2010
Sheet E0004 (Lighting Fixture Schedule) Type "F39" is specified to be an illuminated handrail.
Which discipline is responsible for installing the illuminated handrail? Please advise.

Answer: Furnish & Install by Division 26 contractor.

Question (BP1020): Detail 2 on Sheet A7113 reference Detail 6 on Sheet 19702 for additional information.

Sheet 19702 is not included in the documents issued. Will this sheet be forthcoming?
Answer: No.

Bid Date: Thursday, April 1, 2010 Page 2 of 7



LAX — Bradley West Gates
Addendum 04

Question (BP1021): Specification 261313 Metal Clad Switchgear (VACCLAD - Medium voltage) 1.6A states:
The manufacturer of the assembly shall be the manufacturer of the major components within the
assembly. If the switchgear is to be third party tested for the LADBS test certification, will the end
user allow OEM's as an acceptable manufacturer of the switchgear? This question applies to all
gear specs that contain similar language. Please clarify.

Answer: Subcontractor to follow specifications.

Question (BP1022): The specifications for Design Pack #5 Bulletin #2 exclude entire sections (27 0528, 27
1000, 27 1100, 27 1300, 27 1333, 27 2100, 27 2133, 27 4219, 27 4220, 28 1300). Should these be
included in bid?

Answer: Document list was issued with Addendum #3.

Question (BP1023): Some documents state that only a bid bond is required, but the Instructions to Bidders
Form (which has not been revised), requires a performance bond and a payment bond. Please
clarify.

Answer: Bid bond required at time of submission of bid. Additional bond requirements would apply at award
of contract.

Question (BP1024): What bonds, if any, will be required of second tier subcontractors?
Answer: WAJV would require bond from "Prime" bidder of division scope.

Question (BP1025): Can pricing include a cost escalator?
Answer: No

Question (BP1026): If a bidder proposes to perform only end-point wiring connections and device
installation, and not any cable pulling, conduit installation, trenching, or drilling, etc., will a license
(e.g. CA C-7 and/or C-10) be required of a second tier subcontractor?

Answer: State Contractor License Law would prevail.

Question (BP1027): Will there be M/WBE requirements on second tier subcontractors?
Answer: "Prime" Division bidding contractor shall be responsible for the M/WBE requirements.

Question (BP1028): Concerning WAJV subcontractor agreement, can indemnification in 9.3 be limited to the
value of the subcontract, or some reasonable multiple thereof?
Answer: Follow contract documents.

Question (BP1029): What requirements, if any (that are not already in the WAJV Subcontract) of the Owner's
Contract are expected to be flowed down to Subcontractors?

Answer: Prime contract (Exhibit N) is part of Bid Documents with all requirements and conditions applying to
the subcontract as applicable.

Question (BP1030): a) Drawings E23N1UG, E23N2UG, and E23N3UG; notes appear in the electrical rooms N2
and N3 referencing drawing sheet E5009UG for additional information regarding termination
points for the conduits contained in the ductbanks. Drawing sheet ES009UG was not issued with
bidding documents. Please clarify.

b) Additionally, these drawing sheets call for (18) 4" spare normal and (6) 4" spare emergency
conduits. Termination points for these conduits are not shown. Please clarify.

Answer: a) Resolved with Addendum #1, Refer to Addendum #3 for current set of bid documents
b) Updated drawing E5009Z show termination points.
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Question (BP1032): Specification section 260544-3.5,C under Field Quality Control states, "Duct Integrity:
Pull aluminum or wood test mandrel through duct to prove joint integrity and test for out-of-
round duct. Provide mandrel equal to 80 percent fill of the duct." 3.6,A under Cleaning states,
"Pull leather-washer-type duct cleaner, with graduated washer sizes, through full length of ducts.
Follow with rubber duct swab for final cleaning and to assist in spreading lubricant throughout
ducts." Then 3.6,C under Cleaning states, "After the duct line has been completed, a brush with
stiff bristles shall be pulled through each duct to make certain that no particles of earth, sand or
gravel have been left in the line. (Mandrels not less than 12 inches long, having a diameter
approximately 1/4 inch less than inside diameter of the duct, shall be pulled through each duct)."
This is a total of four passes through the conduit before wire pulling and appears that some of the
requirements are duplicated. Mandreling and then swabbing the conduit should be adequate.
Please clarify..

Answer: Follow contract documents.

Question (0295): Drawings E0001, E0002, E2300, E23N1, E23N2, E23N3, E23S1, E23S2, E23S3, E2354,
E23S5, E23S5, E23S6, E5000, E5001, E5002, E5002B, E5003, E5004A, E5004B, E5005,
E5006, E5009, E5009A, E5010, E5010A, E50108B, E5010C, E5010F, E5011, ES011A.
E5011B, E5011C, E6003, E6006 are labeled Design Package #4, but in Design Package #5, the
same areas are shown with different sheet numbers. We are assuming the Design Package #5
drawings supersede Design Package #4 drawings. Is this accurate?

Answer: Refer to RFI 0281 response.

Question (0296): Specification sections 26 0527, 26 0529, 26 0533, 26 0543, 26 0548, 26 0553 are duplicated
in Specification sections 26 0528, 26 0530, 26 0534, 26 0544, 26 0549, 26 0554 with a different
date. We will use the spec sections with the most current date. Is this acceptable?

Answer: Refer to RFI 0281 response.

Question (0440): Refer to BWG Drawing T0100 dated 2/15/2010 & Spec Section 27 1500 2.1 D
Spec Section 271500 2.1 D states "wall telephones, defibrillator panels, courtesy phones,
emergency telephones, etc." will be Category 3 Plenum cable. However, the drawing T0100
telecom symbol legend shows voice outlets CTSY, PAY, W, 2-Way will have Category 6A cable.
Please verify which one is correct.

Answer: Drawing is correct. Spec will be corrected.

Question (0441): Refer to Spec Section 26 0501 1.5 A dated 2/15/2010
Spec Section 26 0501 1.5 A states "upon completion of all Electrical work, the contractor shall
provide all testing as follows:" A.1 states, "Operational Test: Test all circuit breakers, receptacles
and all other electrical equipment." A.4 states, "All test procedure shall be performed by an
independent testing firm." Is this stating that every single device and piece of equipment
(switches, receptacles, lighting control panels, occupancy/daylight sensors etc) are to be tested by
an independent testing agency?
Answer: Paragraph 1.6.A.4 of spec section 260502 (this is the current spec number) will be revised to read:
"All ground fault resistance and ground fault test procedures shall be performed by an independent
testing firm."
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Question (0454): Refer to Spec Section 26 0519 3.2 A & 26 0544 3.6 dated 2/15/2010
Spec Section 26 0519 3.2 A states "Completely and thoroughly swab raceway before installing
wire." This requirement is also included in spec section 26 0544 3.6 for Underground ducts and
raceways. Is this stating that all conduit is to be swapped before wire installation or is the
requirement only for underground conduit?

Answer: Para 3.2A of spec section 260519 will be revised to read: "Completely and thoroughly swab
underground raceways before installing wire."

Question (0456): Refer to Spec Section 26 0519 1.3 A.1 & 26 0519 3.3 G dated 2/15/2010
Spec Section 26 0519 1.3 A.1 states "Solid conductor for feeders and branch circuits 10 AWG and
smaller." Spec section 26 0519 3.3 G states "Install stranded conductors for branch circuits 10
AWG and smaller." Please confirm which of these is correct.

Answer: Paragraph 3.3.G of spec section 260519 will be revised to read: "Install stranded conductors for
feeders and branch circuits larger than 10 AWG."

Question (0457): Refer to Spec Section 26 0533 1.3 G dated 2/15/2010
Spec Section 26 0533 1.3 G states "Exposed Dry locations: Provide rigid steel conduit, or
intermediate metal conduit." Will EMT conduit be allowed in areas where the conduit is not
subject to damage, e.g. electrical rooms, Tele/data rooms?

Answer: The sentence "EMT conduit may be used in exposed dry locations where not subject to damage."
will be added at the end of this paragraph.

Question (0480): Refer to Drawings E0004 and E34N1 thru E34S6 and Spec Section 26 5100
Sheets E34N1 thru E34S6 show fixture type F29 and F29A at two locations at each pier. Fixture
schedule sheet E0004 & spec section 26 5100A, for the aforementioned fixtures, notes "Two
fixtures are used at each location."
Does this note indicate that there would be (1) one of each Type F29 and F29A for a total of (2)
two fixtures or would does the note indicate there would be (2) two of each type for a total of (4)
four fixtures at each location?
Please provide detail of mounting for fixture types F29 and F29A

Answer: The note "Two fixtures are used at each location" is being deleted from the description of lighting
fixtures F29 & F29A. Therefore, just count the fixtures as shown on the plans.

Question (0481): Refer to spec section 26 0544 3.3 H.2
Spec section 26 0544 3.3 H.2 states that we are to "Provide methane penetration EYS sealing
fitting at each conduit penetration into the building, both horizontal and vertical." Does this
requirement apply only to conduits entering the building from outside the building footprint or
does it apply to any underground penetrations into the building?

Answer: This paragraph will be deleted as this building is not considered to be in a methane zone.

Question (0496): Refer to Drawing E5005Z, E5009Z, E23N1UG
Sheets E5005Z, E5009Z, & E23N1UG indicate the feeder system for the emergency power from
Generator GN1, 2, Emergency switchboard "3NMEMS" and Load Bank to be "Conduit Only" (CO)
with no feeder conductors. Is this system to be "Conduit Only?"

Answer: Emergency feeders connecting emergency generators, emergency switchboards and load banks are
NOT conduit only. Wiring is being identified in the bulletins.
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Question (0497): Refer to Drawing E23N1 & E23N1UG dated 2/15/2010
Sheet E23N1 shows feeder GN1, GN2 run south of grid line "N1" outside of concourse from
generator GN1 and GN2 to common pullbox to switchboard 3NM-EMS.
Sheet E23N1UG shows generator feeder (GN1 & GN2) and control conduit run north of Grid line
"N1" through building. Route is from generators to 6'x9' underground pullbox into Concourse
pullbox at Level 01 to switchboard 3NM-EMS via overhead.
Which drawing is correct?

Answer: Sheet E23N1UG is correct. Conflicting data was removed from sheet E23N1Z in the bulletins.

Question (0502): Refer to BWG drawing FP21N1 dated 2/15/2010.
There are no fire sprinklers shown for the Utilidor, 1N1-05. This space is now conditioned by fan
coil FCU N27. Does this space require fire sprinklers?

Answer: Fire sprinklers will be provided in the section of utilidor to be built under this contract, along with
emergency egress lighting and a convenience receptacle.

Question (0524): Refer to Spec Section 27 2133 dated 1/08/2010
Spec Section 27 2133 1.1.F states "The Contractor shall install, configure, test and commission
three (3) Motorola RFS7000 wireless LAN switch/controllers in West Concourse
Telecommunications Rooms (TRs) and other locations as designated by LAWA and as shown on
the drawings".

Please provide quantity of "other locations as designated by LAWA" so that these can be
accounted for in our estimate.

Answer: In addition to the two controllers indicated on Drawings Sheet T5009 (DPS-B2) dated 02-25-10
indicating placement of Controllers in Comm Rooms 354-18 and 3N2-23 a third controller is to be
installed in a location as designated by LAWA. This location is unknown at this time but is remote
from the New West Concourses Project. The contractor should assume in the preparation of the
bid that LAWA will provides a suitable mounting location (in an existing equipment rack) that has
suitable power and access to the LAWA MPLS LAN. Network address and VLAN assignment shall
ne coordinated by the Systems Manager. The Contractor shall be responsible for the installation,
configuration and testing of all three(3) controllers as part of the “estimate”

Question (0525): Refer to Spec Section 26 5600 dated 2/15/2010
Specification section 265600A-1.4,A.2 states, "Prototypes: Manufacturer(s) shall also submit a
prototype sample of each fixture for review. Prototype samples shall be sufficiently detailed and
operational to allow evaluation of compliance with the salient features of the specification.
Preliminary design or shop drawings shall not be accepted in place of prototype samples." This
specification section is for the Exterior Specialty Light fixtures which includes the pole lights.
Please confirm that a sample operating fixture and pole shall be submitted for every type of
exterior light fixture.

Answer: Please note that prototype samples should only be provided for fixtures as shown on the Lighting
Fixture Schedule section of the specifications.

Question (0531): Refer to Drawing E6001 dated 2/15/2010
Sheet E6001, Detail 5 shows a Low Level Exit light next to a door. There are no low level exits
lights indicated on the lighting fixture schedule or on the lighting plans. Are Low Level Exit lights
going to be required? If so please provide details.

Answer: We already answered a similar RFl earlier. As no low-level exit lights are used on this project, the
referenced detail will be deleted.
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End of Addendum 04

WALSH AUSTIN JOINT VENTURE CONTACT INFORMATION

400 Continental Blvd, 6™ Floor - Suite 69 | El Segundo, CA 90245
Phone: (310) 426-2892 | Fax: (310) 426-2888
James Augustyn — Procurement Manager
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